Nieuws

Voorjaarsconcert Christelijk Mannenkoor Beilen uitstekend bezocht.

Organist, kwartet, pianist en mannenkoor Beilen maken er een feestje van.

Het Christelijk mannenkoor Beilen organiseerde afgelopen zaterdag een Voorjaarsconcert in de Stefanuskerk in Beilen. Ruim van tevoren waren de vele toehoorders al naar de Stefanuskerk getrokken en om 20.00 uur toen het concert begon waren bijna alle plaatsen bezet.

Het mannenkoor onder leiding van hun dirigent Harold Kooy had een kwartet uit Urk uitgenodigd als gasten en tevens waren Jaap Kramer als pianist en Jorrit Woudt als organist aanwezig om het feest compleet te maken. Deze musici staan garant voor een fijne muzikale avond.
Het koor begon direct goed uit te pakken met het bekende De Hemelen roemen van Joseph Haydn en zette direct de toon voor deze avond.
Hoewel het een voorjaarsconcert was werd er zeker in het repertoire rekening gehouden met de herinnering aan de bevrijding, enkele koornummers hadden duidelijk te maken met deze tijd van begin mei.
Na de officiële opening door de voorzitter was in het eerste blokje ook een rol weg gelegd voor de toehoorders, zij konden meezingen met het bekende Lied : een toekomst vol van hoop, vervolgens zong het koor 2 liederen over de vrede en de vrijheid, waarbij het koor in het ene lied uiterst zacht zong om vervolgens het 2e gedisciplineerd door de uitstekende directie van de dirigent krachtig en met overtuiging ten gehore bracht.
Toen was het de beurt aan het Urker Vriendenkwartet dat onder leiding van Jaap Kramer en begeleid door Harold Kooy en Jorrit Woudt een 2-tal geestelijke nummers ten gehore bracht.
Na een instrumentaal intermezzo door de organist en pianist was het weer de beurt aan het koor. Het bekende You raise me up en het overbekende Sailing van Sutherland, waarbij een gedeelte door de Urkers werden meegezongen.
De Urker vrienden zongen vervolgens een prachtige bewerking van hun dirigent over Psalm 90 en het bekende Coming Home. 
Elvis Presley kwam langs in het muzikale duet tussen Jorrit op het orgel en Jaap aan de piano het bekende Can’t help falling in love was een fantastisch moment.
De mannen van het koor zongen het bekende Conquest of Paradise van Vangelis om vervolgens in het Italiaans het bekende Zigeunerkoor uit Ïl travatore”van Verdi op overtuigende wijze ten gehore te brengen.
Tere gelegenheid van de kroning van Koning Charles de derde maakten de muzikale vrienden Jaap en Jorrit een ode met het Engelse Volkslied God save the Queen.
Nadat het Urker kwartet nog 2 bekende liederen ten gehore brachten zongen zij samen met het mannenkoor een 4-tal Gospels die bij het publiek uitstekend over kwamen, een spontaan uitgebreid applaus werd beantwoord.

Na het dankwoord voor alle medewerkers door de voorzitter van het koor zong het mannenkoor tot slot Friends for ever van George Bizet.
Met alle aanwezigen werd na afloop van het concert 2 coupletten van het Wilhelmus gezongen.

Het Christelijk mannenkoor Beilen heeft op deze concertavond laten zien dat zij naast het Geestelijke repertoire uitstekend een algemeen repertoire aankan . Met Harold Kooy als dirigent heeft het koor een trend gezet in het organiseren van een veelzijdig repertoire.
Ook de medewerking van het Urker Vriendenkwartet en niet in de laatste plaats van Jorrit Woudt en Jaap Kramer hebben bijgedragen tot een uitstekend en gevarieerd concert.

De aanwezigen hebben hun waardering na afloop van het concert duidelijk laten merken met een wel gemeend applaus.

CMB

Opgericht 8 november 1968 - Koninklijk goedgekeurd 13 april 1976 -Aangesloten bij de Koninklijke Christelijke Zangersbond te Voorschoten KvK: 40046539 - Bankrekening: NL73RABO0138494177