Christelijk Mannenkoor Beilen

O.l.v. Wim van Lenthe


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/vhosts/christelijkmannenkoorbeilen.nl/httpdocs/templates/cmbzwartbgb/functions.php on line 182

Onze dirigent

Wim van Lenthe05

 

 

 

 

 

 

 

 

Wim van Lenthe (1960) is een veelzijdig en energiek musicus.
Hij is afgestudeerd aan het conservatorium in Zwolle en nadien heeft hij vele jaren zangles gevolgd bij Klaziene van der Vinne en onlangs nog bij Aart Mateboer. Wim heeft behalve de dirigeerlessen aan het conservatorium ook een dirigentencursus bij de SNK , enkele malen de Kuhrt Thomas Cursus in Den Haag en onlangs nog een masterclass bij Hennie Ramaekers gevolgd.
Met zijn koren zette hij enkele grote producties neer met diverse solisten en orkesten.
Zoals bijvoorbeeld het Requiem van G. Fauré, Cherubini en M.Haydn,
een Te Deum van Dvorak en Mozart, een Oratorium van Avedisian,
van Cesar Franck “die letzen Sieben Worte Jesu am Kreuz”, De Carmina Burana van Carl Orff,
het Magnificat van Zelenka, Oratorio Noel van C.Saint-Saens, het Gloria van F. Poulenc, Mis in Es van J.N. Hummel, en enkele missen van oa. Haydn, Mozart en Gounod.

Wim is dirigent van het Coevorder Mannenkoor, van een mannenensemble uit Raalte genaamd Salland Vocaal, gemengd koor Con Amore uit Lemelerveld en het vrouwenensemble Quodlibet uit Vilsteren. Daarnaast is hij artistiek leider van zijn projectkoor Multiple Voice uit Dalfsen.
Wim van Lenthe is Vakleerkracht Muziek aan een 5-tal basisscholen te Ommen en is bovendien werkzaam aan De Meerpaal Dronten. Als organist is hij verbonden aan de PKN te Dalfsen en Nieuwleusen.

 

Opgericht 8 november 1968 - Koninklijk goedgekeurd 13 april 1976
-Aangesloten bij de Koninklijke Christelijke Zangersbond te Voorschoten KvK: 40046539 - Bankrekening: NL73RABO0138494177