Adventsconcert 2013

Het Christelijk Mannenkoor Beilen blijft de traditie trouw en heeft afgelopen donderdag 19 december een sfeervol Adventsconcert gegeven in een volle Stefanuskerk in Beilen.

Het koor bracht naast traditionele Adventsliederen uit verschillende culturen een programma ten gehore waarin werden uitgevoerd het Laudate Dominum van Mozart en de Cantique de Noël van A. Adam. De bekende sopraan Martine Salomons zong o.a. een aria van J.S. Bach en een wiegenlied van Max Reger. Ook koorsolist Albert Moorlag was te horen in enkele solo's samen met het koor. Het Mannenkoor stond weer onder leiding van dirigent Wim van Lenthe uit Dalfsen en Frank Kaman uit Hardenberg nam de begeleiding van koor en samenzang voor zijn rekening op zowel orgel als vleugel. Dominee Ineke Thurkow-Wierenga uit Beilen sprak de verbindende teksten en verklaarde de betekenis van de door het koor uitgevoerde werken.
Na afloop van het concert liet het aanwezige publiek duidelijk blijken veel waardering te hebben voor koor en solisten.

CMB

Opgericht 8 november 1968 - Koninklijk goedgekeurd 13 april 1976 -Aangesloten bij de Koninklijke Christelijke Zangersbond te Voorschoten KvK: 40046539 - Bankrekening: NL73RABO0138494177