Nieuws

Volle kerk tijdens Adventsconcert Mannenkoor Beilen.

Volle kerk tijdens Adventsconcert Mannenkoor Beilen.

Aanwezigen genoten volop van koor, solist en musici.

Harold Kooy laat koorleden uit volle borst en met overtuiging zingen.

Afwisselend programma met samenzang, koorzang en muzikale hoogtepunten

Het Christelijk Mannenkoor Beilen dat afgelopen zaterdag een adventsconcert hield in de Stefanuskerk kan terugzien op een zeer goed concert. Ruim voor de aanvangstijd waren alle stoelen in de kerk reeds bezet.

Adventsconcert 2023

Adventsconcert CMB

 

Het Christelijk Mannenkoor Beilen geeft op zaterdag 16 december weer een adventsconcert in de Stefanuskerk te Beilen.

Dit jaar is er voor gekozen om het prachtige kerstoratorium, “Een Nieuw Begin”, van Johan Bredewout uit te voeren.

Het eerste gedeelte van het programma zal bestaan uit bekende kerstliederen, waarbij ook gemeentezang niet zal ontbreken. In het tweede gedeelte zal dan het oratorium ten gehore gebracht worden.

Aan dit concert werken weer bekende solisten en begeleiders mee, zoals Adriaan Stoet op viool, Jan Willem Docter op orgel, Ronald IJmker op piano,

Nicole Grothe op fluit. Verder Auke Kapitein als tenor en Ds. Joanne Greving voor de verbindende teksten en de presentatie. De algehele muzikale leiding is in de deskundige handen van onze dirigent Harold Kooij.

Het concert vindt zoals al genoemd plaats in de Stefanuskerk in Beilen en begint om 20.00 uur. Er is geen pauze.

Kaarten verkrijgbaar bij het Logboek, Brinkstraat 49 te Beilen, bij de leden en via de website: www.christelijkmannenkoorbeilen.nl

 

 

Voorjaarsconcert Christelijk Mannenkoor Beilen uitstekend bezocht.

Organist, kwartet, pianist en mannenkoor Beilen maken er een feestje van.

Het Christelijk mannenkoor Beilen organiseerde afgelopen zaterdag een Voorjaarsconcert in de Stefanuskerk in Beilen. Ruim van tevoren waren de vele toehoorders al naar de Stefanuskerk getrokken en om 20.00 uur toen het concert begon waren bijna alle plaatsen bezet.

Verslag koorreis op 15 april 2023 naar Urk

Op 15 april 2023 hebben we weer een koorreis gemaakt. Door corona was dat een aantal jaren niet mogelijk. 
Dit keer ging de reis met de bus naar het oude centrum van Urk. De rondleiding startte met een bezoek aan het oude Kerkje aan de zee.
In dit sfeervolle kerkje werden spontaan enkele liederen gezongen onder begeleiding van Hendrik van Veen, die daar ook aanwezig was. 
Vervolgens werd de groep in drieën gedeeld om  onder begeleiding van een gids nog een korte rondwandeling door het oude gedeelte van Urk te maken.
Deze rondwandeling eindigde in de Bethelkerk waar koffie en koek klaarstond voor de deelnemers. 
Om 16.00 uur startte hier een miniconcert als voorproefje van Zingen in de Zomer zoals dat hier in de zomermaanden dagelijks plaatsvindt.
Het koor bracht een aantal liederen ten gehore begeleid door Hendrik van Veen op orgel en vleugel, afgewisseld door gemeentezang van door de aanwezigen zelf gekozen liederen. 
Het was een heel sfeervol gebeuren.  Het reisje werd afgesloten met een drankje en een heerlijk warm buffet in gebouw Het Irene.

We kunnen terugzien op een heel gezellige reis.

CMB

Opgericht 8 november 1968 - Koninklijk goedgekeurd 13 april 1976 -Aangesloten bij de Koninklijke Christelijke Zangersbond te Voorschoten KvK: 40046539 - Bankrekening: NL73RABO0138494177