De Kerstconcerten 2018

DE KERSTCONCERTEN 2018
Door het koor zijn 2 kerstconcerten gegeven, een op 15 december in de Brug-Es kerk in Dwingeloo en een op 16 december in de Magnus kerk te Bellingwolde.
Voor de pauze werd een selectie van kerstliederen van de hand van traditionele maar ook van eigentijdse componisten ten gehore gebracht. In Bellingwolde werden nog enkele solostukken gezongen door Lieneke Eijkelenburg.
Beide keren werd na de pauze het kerstoratorium “Een Nieuw Begin” van Johan Bredewout op tekst van Hans de Ruiter opgevoerd. Tenor Aart Mateboer deed de solopartijen, Ronald IJmker (in Dwingeloo) en Frank Kaman (in Bellingwolde) deden de orgelbegeleiding. Violetta Land op piano en strijkersensemble “Divertimento” maakten de begeleiding compleet. Het geheel stond onder de deskundige leiding van Wim van Lenthe. Dit stuk hebben we in 2017 al uitgevoerd in de Pauluskerk in Beilen, maar was zo in de smaak gevallen bij het publiek dat we het nogmaals gezongen hebben.
Zowel in Dwingeloo als in Bellingwolde waren de kerken goed gevuld.
We kunnen terugzien op 2 prima kerstconcerten.

CMB

Opgericht 8 november 1968 - Koninklijk goedgekeurd 13 april 1976 -Aangesloten bij de Koninklijke Christelijke Zangersbond te Voorschoten KvK: 40046539 - Bankrekening: NL73RABO0138494177